BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Thursday, December 16, 2010

PraCtiCaL @__@

holla guys...

long tyme no see...

about 4 days kan xbuat entry baru...

buzy and fenat sangat bile dah stat practical nie...

report duty kat HQ 13 December 2010...

first day xberape best sangat tapi macam² ilmu dapat...

nie duty mase first day...

8.30 - pegi HQ daftar kat sane

9.00 - amek pas masok n report kat office KLIA

pastu melongok xbuat pape... ngee~

dah nak dekat pkol 2 bru ader duty..

tu pon ikot akak² yg practical buat wheelchair transit...

interesting sgt²...

tapi sangat penat lah..

dari main building nak ke satellite building sangat² jauh...

dah lah aerotrain under construction...

kene lah menapak ke level 1 naek bas rapid KL..

bawak wheelchair plak tu...

ngee~

memang sangat mencabar...

hari ke-2 lagi mencabar...

masok jer keje kene buat wheelchair arrival...

mangai!!.. jalan ke satellite building xsempat nak bernafas dah kene bawak passenger
gie main building...

kalau dapat yang ok xper lagi..

tapi sangat azab kalau dapat orang yang ngade²...

nasib baeklah dapat orang yang ok...

cume penat buat banyak sangat pit stop...

balik jer office dapat lah gak bernafas...

tengah ari tu plak dapat task wheelchair departure...

yang nie keje amek passenger dari check-in kaunter sampai passenger masuk plane...

penat sangat!!!..

dah balik office, lepas dah dapat bernafas dapat job buat flight movement schedule...

yang nie xlah penat sangat...

hari ke-3 pulak..

masuk office sambung keje semalam..

mate dah berbinar-binar...

spek mate xbawak pulak tu...

memang azab bace segala initial flight..

SQ lah, MI lah, 5X lah.. macam-macam lagi..

dah tu kene lah tengok nombor..

wargh!!!.. xsuke nombor..

pastu stop kejab gie amek wheelchair yang baru sampai...

pastu sambung balik keje..

break kejab buat pulak stock untuk airline baru...

pukol 2 dapat task pulak...

ape lagi wheelchair departure lorh...

tapi yang nie best sebab dapat upah tolak..

ngee~ :D

thanx nenek arab...

dapat jugak rezeki... ngee~ :D

balik jer dari departure kene lah buat hosting..

yang nie keje kat depan check-in counter..

suh passenger beratur check-in...

best and penat..

best sebab dapat cakap ngan orang penat sebab kene berdiri 3 jam...

hari nie hari ke-4 keje...

kene lak anta gie baggage...

spoil mood gilee...

pagi tadi report kat officer b'tugas soh aku angkat phone call...

so aku angkat jer lah phne call..

masok officer petang... ape tah yang rasok dye tetibe nak tengking² aku...

den dah lah t'kejut, malu lak tu kene marah depan staff laen...

grrr... sangat sakit hati...



xpayah lah tengking²... aku pon xhingin nak angkat call yang banyak masok...

memang lepas nie aku xnak turun kat department tu lagi..

feels like hell kalau orang tu ader..

staff yang laen sangat lah ok ngan aku...

nasib baek lah dah tue..

malas dah nak ingat...

sebab orang tue lah aku nangis depan orang ari nie..



pak cik nie lagi hensem dari pakcik tue xkawin tu..

demand sangat nak bini macam siti nurhaliza..

memang xder orang nak pandang....

xsedar diri betol pak cik nie...

(cakap dengan mood yang sangat meyampah!!)

sangat² spoil mood aku...

menyampah sangat!!!...

esok kalau kene turun gak aku nak cabut awal²...

huh.. penat sangat...

ok lah... badan pon dah penat sangat...

tyme for me to sleep...

want to have some rest..

wanna forget bout today memory..

kalau ader butang delete dah lame delete memory nie..

ok lah guys...

bubye...

www.tips-fb.com

Wednesday, December 8, 2010

OuTinG!!!...

salam oll's..

ngee~ :D

mulakan hari dengan senyuman.. :D

suke² sangat!!..

tapi nervous pon ader gak..

nape lak nie??..

ahahahaha...

feels like flying in the air..

alaaa... sebenarnyer kan ari nie nak gie jenjalan..

tu yang rase gumbira yang amat!!..

hahahaha.. tengok aku bangun pagi and updated blog just for nak tulis bende mengarut nie kan..

ngee~ :D

but i really enjoy going out!!..

i'm not the kind of person yang suke dok terperap 24/7 kat umah..

opss.. actually i'm that kind of person :D

but i really like to hang out and go for crazy things with my peeps..

kalau xcaye, gie selongkar gambar² yang maha banyak dalam lappy aku tuh..

ngee~

nie pon aku on9 gune lappy daddy aku coz my lappy is under construction..

biase lah, dok meragam jer lappy ku itu..

hadoi.. macam nak kene tukar lappy baru jer tuh..

duet!! duet!! duet!!..

banyak tau nak kena gune duet..

daddy said he'll just support my money if i can find some money.. :(

oh daddy.. saye xkeje lagi..

practical pon dapat rm200 jer...

can't buy lappy for me this year...

xper, saba jer lah wahai cik hati yee...

nanti i'm update gambar lak..

hahahaha..

ok, wanna go get dress-up..

daaa~..

xoxo

www.tips-fb.com

Tuesday, December 7, 2010

Will U??..

~sigh~

sebenarnye... emmmm...

kite xsuke mengeluh.. ngee~

tapi hari nie memang asyik nak mengeluh..

almaklumlah, idung still tersumbat dengan mucus²..

~sigh~

see.. mengeluh lagi.. kalau ibu or nenek ader, mampus kene hempuk ngan periuk..

oklah, entry nie just nak menghilangkan segala rase xselese dalam badan and dalam otak..

masalah nyer... ermmm (nak cite ker??)

macam nie lah.. ader ker orang boley servive tido sampai 24 hours??..

aku!! xpenah!!..

ngee~

tapi nie kes bf aku lah..

dah 2 ari asyik nak tido jer keje..

aku yang risau..

tapi dye memang suke tido..

adoyai..

boley ker dye nak berubah nie??.. macam nak bagi dye ubat soh bangun 24 hours pulak..

tapi nanti aku yang xboley nak tido!!..

wargh!!!.. macam mane nie??.. xtahu nak buat ape dengan dye nie... :(

takut jugak kalau² dye ader penyakit..

grrr.. he always make me wonder..

having a boy is like having a kid..

i don't know why, but that what i feel...

fuhhh~

sila lah sabar wahai hati..

seleseme nie macam xnak berhenti jer..

xsuke bile sakit!!..

semue keje xboleh jalan..

:(

sedih sangat nie..

nak fikirkan idea tok assignment pon dah xnak kuar dah..

mummy!!.. i need my medicine...

ok guys.. otak dah stat berpusing..

p/s: next week my practical will stat.. pray for me key.. ngee~ :D

www.tips-fb.com

Tuesday, November 30, 2010

ZeRo... :(

*sigh*

bulan baru and lagi 2 weeks nak masok practical tapi hati nie sangat lah kosong..

nape erk??..

jawapannye: rindukan si dye yang sangat jauh xtercapai dek tanganku..

mood ari nie sangat lah DOWN..

bukan down-to-earth.. tu merendah diri..

nie maksud nyer sedey giless!! (tapi xnk jadi gile tau)

i felt so empty inside my heart...

xsuke bile rase nie ader dalam diri...

rase perit and sakit..

terase nak buat keje xbetol (bukan bunuh diri n sbginyer tau)..

tadi dah melalak satu lagu..

memang aku record nak bagi dye dengar...

ngee~ :D

lantak dye lah nak termuntah dengar sore 'merdu' aku.. hehehehe..

at least i'm giving him something that i cant give to others..

hohohoho.. mane dew orang penah dengar aku nyanyi kecuali memember yang selalu gie karok ngan aku.. olalalala~..

hahaha.. ader incident kat bilik karok, orang ingat aku budak bawah umor.. haila cik abg.. umo saya dah 20 years old tau.. saya bukan budak bawah umo!!..

lepas dah nyanyi tuh,mule lah nak buat keje giless laen..

agak² kalau aku belajar gitar ok x??..

teringin sangat nak maen gitar!!!...

opsss, nie dah melencong dari zero..

miss my baby sooo damn much...

nak letak lagu yang aku record tapi malu lah pulak.. ngee~

olalalala~

tetibe mate terase sangat ngantok.. opss, today i nak gie berenjoy with my gurls friends!!..

so chow dulu..

p/s: gurls hangout today!!.. love it sooo much!!.. ^__^

www.tips-fb.com

Monday, November 29, 2010

NerVouS @__@

olalalala~..

holla readers~

i'm so am nervous about the practical thinggy...

gilak!!.. kene pakai baju kemeja putih and slack and shoes!!..

selama aku jadi trainee kat F1 dolu, aku mane dew pakai kemeja kaler putih.. memang kene beli lah gamak nyer...

so.. it's SHOPPING TYME!!!.. (mentang² lah sekarang nie tengah Y.E.S ^_^)



pakai macam nie pon ok kan... nie mase amek gambo kelas...

emmm... rindu lah kat kolej (ayat jiwang)..

agak lah duduk umah baru 2 ari tapi dah stat xthu nak buat ape dah..

hadoyai!!.. memang aku dok m'besokan badan lah...

XMO!!!!...

proses diet akan bermula sekarang!!..

GAMBATE NIQ-SAN!!..

agagagaga~..

oklah, sebelum aku buat entry kali nie jadi merepek better i stop here...

tata guys, see ya when i'm doing okay k..

lalalala...

p/s: mood: tengah merindui si dye yang terchinta!!.. <3 <3 <3 <3

www.tips-fb.com

Thursday, November 25, 2010

JouRneY of ReaLity....

olalalala~

tamat sudah semester 5 di Kolej Professional Mara Indera Mahkota...

lepas nie i'm doing my practical plak... still, i'll missing 2 1/2 years in KPMIM(ikhlas nie tau)..

2 1/2 years kat KPMIM banyak m'dewasakan aku...

gelak-tawa, sedey, riang-ria-gumbira ngan kawan², cari gadoh, semua complete kat sini...

2 1/2 years m'genal diri, m'genak kengkawan, m'genal erti hidop, sekarang i'll say goodbye to my college (wow!! dah tamat ea??..)

tak sangka kan, dari Naquiah yang tak matang langsung (ala budak lepasan SPM lah kate kan) dah jadi Naquiah yang matang (matang kew??) and boleh cope nagn ape jer condition (memang pon.. bnyak buat trouble!! >.<)

lepas nie dah masok 21 years old!!.. jadi Naquiah sile matangkan diri anda ok (walaupon anda dilayan seperti bdak² sekolah)...

risau lak nak pratical nie.. @__@

ok, balik rumah kene buat check-list and list-to-do tyme practical nie.. kalau x nanti aku lupe plak...

kengkawan.. saya bakal m'rindui kamu semua!!!... keep in touch tau... all the best for practical!!..

my journey as college student had end here, now my journey as temp. staff(dak practical kan)...

GAMBATE NAQUIAH!!!..

p/s: sedey nie, rase nak nangis!!..

www.tips-fb.com

Tuesday, November 23, 2010

MaTh!!!... OH NOOOOO!!!!.... @__@

olalalala~...

tajuk nie saje jer bikin gempak...

nak tahu sebab ape??... sebab esok saya ader paper entrepreneurship(selalu fail eja bnde alah nie dolu, tp sekrang xlagi)... ngee~ :D

kalau korg semue nak tahu, i'm an english communication student tapi ape kene-m'gene math ngan dak DECOM??..

sebab last sem kiteorg kat sini, kteorang kene amek kos yang melibatkan business... mule² fikir memang xder kene-m'gene tapi bile difikirkan balik, ermmmm... ermmmm... still xdapat nak fikir... ngee~ :D

dah lame m'ninggalkan CALCULATOR and MATH, dah last sem baru jumpe 2 bende yang aku suke sangat mase aku sekolah menengah dolu² (saye xtue sangat ok!!)...

warghh!!!.. sangat cuak and m'nakutkan nak amek paper esok...

YA ALLAH YA TUHANKU, PERMUDAHKANLAH SEGALA URUSAN KU ESOK... AMIN~

mase untuk m'hilangkan diri sebentar dari dunie cyber...

kembali ke alam realiti untuk m'bace and menengok buku!!..

lalalalala~

GAMBATE NIQ-san...

p/s: sile jangan study last minute ok!!.. nasib baik dah study awal².. xder lah m'galami symptom dak-final-exam-belajar-macam-nak-giless... ngee~



ok, nie namenyer m'renung mase depan.. lalalala~

www.tips-fb.com

hiBUrAn!!!... @__@



xder tujuan letak gambar nie... ngee~ :D



terase nak letak lak gmbar nie... ngee~ :D



kompen korg rase pelik kan nape aku letak gmbar nie... ngee~ :D



nie bru gambar saye!!.. untok tontonan special person.. ngee~ :D

*sigh* nak study xder mood lagi, jadi disebabkan tahap kebosanan dah melampau² jadi lah entry shengal macam nie.. ngee~ :D

sebenarnye.... ermmm... sebenarnyer...

:( saye rindu bangat sama bby saye!! (bhse omputih boypren, bhse melayu speaking pkwe)...

jadi tahap kebohsanan saye telah m'jadi terlampau² lampau² xtahu nak buat ape...

k'rinduan sama kau IZSAYZWAN SHAHNIZAM!!!...

padahal dye baru jer bertolak pegi tengahari tadi.. tapi sebelom dye pegi xdapat nak say gudbye kat dye sebab ader paper petang tadi...

alaaaaa!!!... agak² kalau lepas habis briefing nie gie fly chine ok x??.. ngee~ :D

memang kene hampuk ngan ibu... lalalala~...

tengok phone, ingat kat dye, tengok lappy, ader muke dye, nak tido mimpi dye.. macam mane xrindu... wahahahahaha.. T__T

sabar lah ye wahai hati.. 2 minggu lagi dye balik lah.. pastu, nak borak 24 hours ker, nak buli dye ker, nak majok ngan dye ker, nak sayang kissing² dye ker, buat lah keyh..

entry nie langsung xder kene m'gena ngan title... lalalala~..

p/s: sayangi lah orang yang anda sayangi!!.. pesanan ikhlas dari: NOR NAQUIAH ABDUL RAZAK.. @__@

www.tips-fb.com

mE LikeY... @__@

saya suke tengok dress..

saya suke shopping...

saya suke pegi tengok wayang...

saya suke pegi karok...

saya suke MAKAN!!!...

saya suke COKLAT!!!...

saya suke bace NOVEL, KOMIK ngan MAJALAH!!!...

saya suke berjalan²...

saya suke tengok TV!!...

saya suke ON9...

saya suke buat ape yg saya suke buat!!.. lalalala~

perasaan x, k'banyakkan bnde yang kite suke buat m'merlukan duet kan..

ngee~... that's why lah daddy n mummy saya kate saye nie suke duet!!..

ngee~ :D

duet itu perlu n saya perlukan duet untuk m'neruskan segala benda yang saye suke...

jadi bakal suami saye perlu lah bnyak duet!! (kompem aku kene sound direct ngan dye.. hahahaha)...

yang penting saye shuke ape yang saye buat!!...

jadi adik² jangan buang mase anda lepak xtentu arah.. ehhh, jap² nape lak masok bab nie??... (no answer!!)

practical nie nak kumpul duet!!.. yeayyyyyhhhh!!!...

pastu nak pegi jenjalan...

pastu... pastu... pastu... pastu ape erk??..

future planning ku tiade lagi??.. alamak!!..

nak kne buat nie.. ngee~



klu nie ok x??...

olalalala~...

:D

www.tips-fb.com

Monday, November 22, 2010

FiNAL FiNAL FiNAL!!!! @__@

lalalala~..

sangat suke minggu exam.. tyme nie lah nak tengok reaksi aku yang macam nak terputus wayar or jadi sengal sebentar...

pagi tadi paper OB dalam kate omputih Organizational Behaviour... memang terbaek lah paper tuh... ape yang aku bace xnak terkeluar dari otak... *sigh*

aku memang sangat suke!!.. ngee~

esok paper BIS or Business Information System...

last paper ari khamis, paper yang paling aku tunggu².. paper ETR or Entrepreneurship...

ape dalam fikiran ku??..

MAKAN!!! lapa kowt.. hahahaha~...

selagi xmakan memang aku susah nak hadam ilmu nie...

bla bla bla bla~...

nie bak kate mak aku...

olalalala~...

kengkawan saya nak makan dulu yer...

tatatatata...

www.tips-fb.com

Friday, November 19, 2010

CinTa SempUrNA





^__^

entry kali nie, i just wanna make it simple.. lalala~

lagu nie mmg aku sgt suke dengar.. tajuk lagu nie cinta sempurna tapi sayang xdapat nak upload..

so aku kaitkan ngan dua gambar kat atas tuh... :D

sangat sweet kalau kite dicintai oleh seseorang dengan penuh kasih sayang tapi cinta sempurna hanya pada yang SATU...

korang mesti ader pengalaman cinta yang best kan..

same as me ^_^

tapi cinta nie kekadang buat kite buta.. btol x??.. aku xde lah buta dalam cinta tapi sekarang baru aku dapat rase cinta yang semournakan hidup aku...

aku ader parents yang cinta n sayangkan aku, adik² yang selalu support aku klu aku jatuh, aku ader kengkawan yang akan tolong aku klu susah n aku jugak ader boyfriend yang selalu ader kat sisi aku sentiasa... aku sayang and cinta dyeorg semua sebab dyeorg semua sayang kat aku...

ini lah cinta sempurna aku...

opsss lupe, aku ader ALLAH tempat aku mengadu...
yang tu wajib and k'dudukan yang paling tinggi dalam hati...

cinta aku boleh dikatakan sangat sempurna...

PEACE~

www.tips-fb.com

My MeMory @__@

hey hey hey... lalalala~...

sebenarnyer dah xthu nak buat ape...

rindu lorh nak balik umah, dok lepak depan TV, makan² ngan adik, cari pasal ngan adik, buat ibu marah, macam-macam lagi lah... yang penting dok rindu kat KATIL ngan TEDY yang kene tinggal kat umah tuh.. lalalala~...

agak² mak aku mesti dah masokkan dalam stor.. cian my baby T__T

haisy... nak buat aper erk??..

tunjuk gambar jer ok x... olalala~..

hah.. baru t'ingat, nak tunjuk something...

jeng jeng jeng~







hehehehe~... first tyme pegi dinner pakai baju macam tuh...lalalala~...

thanx to my friend yang banyak m'bantu tok cari baju tuh... hahahaha...

nie sebenarnyer dinner dak DECOM sem 5... gempak lah and sedih nak m'ninggalkan kenangan kat sini..

yer lah dah 2 taun setengah kat kuantan, pasnie dah practical memang xjumpe lah...

macam² kenangan dah tempuh.. pahit, manis, payau, masin, masam, ape lagi erk...

yang pasti macam² perasaan lah...

gadoh lah, salah paham lah, nangis bawah selimut sebab gadoh ngan pkwe lah (hahaha.. macam kne kat diri jer niq oiii!!)...

pasnie dah jadi pengalaman laen plak...

erk.. apahal aku dengar lagu sedih malam² nie???... haila, tahap k'sengalan aku dah m'lampau nie...

nak tunjuk gambar lagi lah... hehehehe... :D






entry ari nie mmg gambo jer aku letak... agagagagaga~

nak gie curik gambar lagi kat facebook orang laen...

ladidaaaaa~....

p/s: mmg tengah sengal ari nie, jangan amek hati lah yer... lalalala~... :D

www.tips-fb.com

Thursday, November 18, 2010

CokLaT!!!!... LoVE iT sooooo MuCh~

hye guys...

well, hari nie sangat xtahu nak buat.. lalalala~ dalam kepala nak study OB (Organization Behaviour) tapi disebabkan mood nak study xder aku pon cari lah pasal coklat (my favorite food in the world)... ^__^

well, i'm reading bout 'Khasiat Coklat' to us..

so kepada yang nak bace sile lah bace artikal yang kite amik dari

Khasiat Coklat

Coklat adalah kaya dengan antioxidant seperti catechins an phenols. Ia membantu dalam pencegahan sakit jantung dan kanser. Kandungannya sama seperti dalam teh hijau, jus oren, bayam, bawang, jagung dan pisang.

Coklat hitam dikatakan mempunyai empat kali kadar catechins dan phenols berbanding teh. Untuk makluman, satu kajian menyatakan, minumlah teh tanpa susu untuk mendapat khasiat antioxidant teh.

Phenols dikatakan dapat melindungi daripada serangan sakit jantung. Antioxidant yang wujud bukan setakat melindungi sel-sel dan DNA daripada radikal bebas malah ia menghalang pembentukan bahan lemak yang boleh menyebabkan salur darah jantung tersumbat.

Coklat tidak mengemukkan. Tidak ada satu jenis makanan akan menyebabkan gemuk. Pengambilan berlebihan sesuatu jenis makanan meningkatkan kalori. Jika kalori ini tidak dibakar sebanyak ia diambil, ini yang menyebabkan kegemukan. Makanlah coklat dalam kadar yang sederhana, bukan sekadar coklat malah semua jenis makanan.

Satu kajian yang dijalankan di Universiti Pittsburgh mendapati coklat tidak menyebabkan migrain seperti yang disangkakan sebelum ini. Mereka yang sering mengalami migrain atau sakit kepala boleh memakannya tanpa perlu risau ia akan menyebabkan sakit kepala.

Malah coklat mengandungi bahan seperti ubat penenang, yang menjadi penahan sakit dan meningkat tahap rasa sihat. Coklat keluarkan endorphins yang membuat kita rasa gembira.

Makan seberapa banyak dan kerap, coklat bukanlah bahan ketagihan. Permakanannya boleh dihentikan bila-bila masa.

Makan coklat dikatakan boleh menguatkan sistem pertahanan badan. Ini boleh mengurangkan risiko jangkitan selsema dan flu.

Coklat bukanlah penyebabkan jerawat. Jerawat disebabkan oleh perubahan hormon dan genetik. Jangan streskan diri, makanlah coklat. Ia boleh tenangkan anda sewaktu stres.

Coklat mengandungi phenylethylamine dan tyramine, bahan kimia yang menyebabkan rasa sayang dan berahi. Coklat adalah salah satu makanan aphrodisiac. Phenylethylamine adalah kimia yang berkait dengan amphetamines. Ia meningkatkan aliran darah, kadar glukos dalam darah, jadikan kita lebih waspada atau sedar dan rasa puas. Coklat boleh dikatakan makanan untuk seks selain tiram.

Coklat berwarna hitam merupakan sumber tembaga (copper) dan dalam kadar sedikit adalah perlu untuk kesihatan metbolisma dan membantu menghalang penyakit Alzhemier's dan osteoporosis.

Bagi wanita yang menghadapi PMS, makan coklat dapat membekalkan magnesium yang diperlukan oleh badan. Datang bulan mengurangkan kadar magnesium dalam badan dan ini meningkatkan masalah kesakitan waktu haid (PMS).

Selain coklat, mengambil soya 40mg ke 80mg sehari boleh melegakan masalah yang timbul akibat datang haid kerana soya mengandungi phytoestrogens, struktur kimia yang hampir sama dengan estrogen. Mampu menolong mengurangkan ketegangan.

Bagi wanita, coklat menggalakkan pengeluaran kimia endorphins bagi otak wanita, yang menggalakkan rasa gembira dan mengurangkan stres.

Makan coklat adalah baik untuk kita, namun seperti mana-mana makanan janganlah ambil berlebihan.






p/s: coklat TIDAK menyebabkan kegemukan tapi makan lah dalam kuantiti yang sikit..
jangan melantak sangat makan coklat okey.. ^__^

www.tips-fb.com

HoMie!!!~

hye everyone!!...

yeay!!.. another one week to go and i'll be back to negeri sembilan for good... lalalala~..

maksud nyer dah nak habis sem 5!!...

yeay yeah!!... best nyer boley dok umah ngan parents.. rindu kowt setelah sekian lame (2taun) m'rantau ke negeri orang..

lalalala~ agak² kalau lepas nie kene campak pegi tempat yang lagi jauh dari umah, parents aku bagi ke x??... hahahaha...

btw.. tinggal lagi 3 paper jer untuk aku berjuang sem nie... lepas tu Latihan Industry punye briefing then BALIK!!!..

daku sangat teruja!!.. i'll be missing all my friends and juniors (yang kenal saye ye) and my all my beloved lecture..



muke aku ader mcm nie x???... ngee~ :D

olalalala~... my journey in KPMIM will be end soon..
to my friends CHAIYOK for your practical...

p/s: kepade sesiape yang dekat ngan KLIA, jom kite lepak same²... heeee~

www.tips-fb.com

Thursday, October 21, 2010

TenSioN!!!... @__@

huargh!!!...

kepala tengah weng²... otak dah tepu... huhuhu...

sangat² memerlukan medicine yang cukup kuat...

makan panadol xjalan langsung...

hurmm... nie lah akibat terlampau lame tengok lappy and ngadap eseimen yang sangat banyak...

my BUSS PLAN xsiap lagi!!!...



lbey kurang mcm nie lah keadaan saye ye kawan²...

xsabar sangat² nak balik umah esok... oh esok tolong lah datang dengan segera!!..

sangat² memerlukan sokongan dari family... rase down sangat² sekarang...

kepada adik² yang nak masok kolej, sile lah belajar macam mane nak tangani stress dengan betol yer...

kalau xnak masok hospital bahagia yang sangat bahagia tuh, kawal lah perasaan anda bile m'lakukan eseimen.. ngeh3x...

melalut jer kitew nie kan... hahahaha... almaklumlah tengah kepala tak betol...

hadoyai... mate dah naek bengkak tengok lappy lame²...

YA ALLAH tabahkanlah hati hambamu ini untuk meneruskan tugasan nya... ~AMIN~

p/s: kepada kawan².. sile doakan saya supaya sihat and xsakit key... klu sakit xdapat lah nak siapkan eseimen yang nak kne anta minggu depan nieh...

ok lah.. nak siapkan lagi eseimen.. tatatatatataa....

www.tips-fb.com

Wednesday, October 20, 2010

GeGeGeGiGiGiLaLaLa (LOL)

hehehehe... jangan peduli sangat dengan title nieh..

memang tengah giless sekarang... GILESS nak siapkan eseimen yang maha banyak kat depan mate nieh.. hadoyai... perlukan pertolongan segala MEN!!.. SUPERMEN,ULTRAMEN, MEN² yang maha banyak kat dalam TV tuh (rolling eyes @__@)

mak saye kate 'HIDUP NIE JANGAN TERLAMPAU STRESS, KALAU STRESS SANGAT PEGI AMIK AIR SEMBAHYANG AND SOLAT'... akan ku ikut ape yang mummy saya kate kan...

bile tengok balik keje yang ader nie, rase fedup plak nak siapkan tapi disebabkan sem nie dah second final sem aku kat kuantan yang maha best nieh, terpakse lah aku m'yiapkan segala keje yang ader nieh...

hanya ALLAH yang tahu betapa t'seksa nyer nak siapkan keje yang maha banyak dalam maha yang terhad.. tu belom lagi dengan BUSS.PLAN yang maha panjang dengan segala tok nenek calculation aku kene buat sensorang walaupun nie work group...

keje group pon aku kene buat sensorang.. baek aku buat keje individu jer... aduh!!.. nape lah aku dapat ahli group yang sangat pasif.. macam² perangai manusia nie rupe nyer... sabo lah hati, lagi sebulan lebih jer nak ddk kat kuantan t'cinta nie.. lepas nie dah practical..

YES!!.. speaking bout practical, aku dapat kat KLAS... bukan KELAS ok but KLAS (KL Airport Services)... dapat bahagian PASSENGER HANDLING... hahahaha... keje tengok orang lah gamak nyer..

ape lagi ek nak cakap... hohohoho... macam² nak lepaskan tapi disebabkan menyentuh isu sensitiviti sesetengah pihak, perlulah dipendamkan sensorang diri...

disaat² begini daku memerlukan segala sokongan yang ader daripada family and my boy... tabahkan lah hati ku ini... ~sigh~

hahahaha.. tetibe rase nak nangis... hadoyai.. sem nie banyak buat aku menangis sebab eseimen nieh T__T

tak per² nie boleh jadi kenangan tahun 2010 yang paling "indah"... perlulah nyanyi lagu samsons kan KENANGAN TERINDAH.. hahahahaha...

kali nieh post panjang sikit... sebab tak tahu bile lagi nak update... (thinking-tetibe dapat satu idea jahat)... jeng jeng jeng...

tunggu bile plan jahat ku ini sudah settle keyh...

okeh lah, nak sambung buat eseimen nieh...

ADIOS my friends... ngeh3x...

i leave you with song of the day (dalam playlist lagu aku).. hahahahaha....

video

www.tips-fb.com

Sunday, October 3, 2010

tYmE BuhSaN @___@

ngee~

nie bukan tyme buhsan tp nie tyme nak mengade²..



tengok² (muke xboleh blah)..

tyme tgh buat blog nie tengah ader kelas.. kelas e-learning lah kate kan...
mangai.. eseimen sangat manyak lorh!!!... e-learning jer 4 eseimen kne submit blan nie.. tu blom lg eseimen yang laen... saya sangat 'suke'!!!

mummy!!!.. HELP ME!!! (sangat memerlukan bantuan dr segi motivasi)..



xde lorh smpi muke ku yang kiut nie jadi begitu.. ngee~

buat mase nie still dapat lagi m'gawal stress yang m'landa diri.. alhamdullilah...

ok lorh.. nak buat eseimen nie.. if i got tyme i'll update key guys...

daaaaa...

www.tips-fb.com

Monday, September 27, 2010

~RiAng RiA GumBirA~

ngee~...

agak lame xupdate blog... bukan ape tengah buzy buzy ngan esemen yang agak m'nimbun macam gunung everest nieh... cepat lah sem 5 nieh habis.. xsaba rase nyer nak hbis belaja dip yang sangat sekso nieyh...



tyme k'shengalan m'lande diri... (spek pinjaman keyh)

raye tahun nieyh best bangat!!!... nak upload photo tp photo tu kat dalam phone la plak.. bluetooth device tah ke mane... haiyooo... xper lah tyme dah dpt device tuh i upload keyh.. negh3x...

ngapo lagi erk nak cakap??.. tetibe idea dah lost in space lak... xcukup zat gamak nyer (tipu².. badan dah naek kowt)..

hailooo!!!.. tetibe lak idea nie nak ilang dari otak... xpew² t klu i ingat lagi i updated lorh klu i xupdate tuh u all thu lah ye (buzy ngan keje yg agak bnyak)...

p/s - to my love, ingat yg u hutang i RM10 topup tau!!.. hehehe (saje nak post)

www.tips-fb.com

Wednesday, August 25, 2010

Winx Winx ^__^



HOLLA BLOGGERS!!...

hari nie mood tengah happy sangat.. hehehehe...

eh, sebelum terlupa, SELAMAT M"YAMBUT BULAN RAMADHAN KEPADA SEMUA UMAT ISLAM...

back to story, selama duduk kat luar nie kne lah jimatkan kos belanja. so, alkisah nyer kne lah masak sendiri kan.. kan kan kan (sambil angguk kepala)...

skill m'masak pon dah upgrade dari just tahu masak smpai jadi reti masak tinggal nak jd tukang masak pro jer.. (bkn bangga diri key)...

mummy!!! anak mu dah boleh jd bini org.. hahahaha... (dalam hati tengah gelak sakan)

hasil masasakan hari nie xambil plak.. T__T tp serius cakap mmg sangat sedap.. (bukan puji diri sendiri tp bangga ngan diri sendiri).. gambar yang kat atas tu xder kaitan ngan cite nie.. hanya gambar hiasan.. hehehehe...

hidup nie dah jd semakin happy.. tp semakin kite happy orang sekeliling mcm xsuke palk kat kite.. kenape ye??? sangat pelik ngan sikap sesetengah manusia nie...

waaaaa!!! nak balik umah... huhuhu, kne tunggu minggu depan lah baru boleh balik..

ok lah.. nak sambung buat assignment.. b'lambak assignment tengah tggu nie..

daaaa...!!!...

www.tips-fb.com

Monday, August 9, 2010

X Bersalah.... @____@

haila... hari yang malang..

kete dicalar oleh pendengki alam.. @___@

hurmmm... nak marah pon xder bukti, xpewlah kali nie org yang calarkan kete aku tu d'maafkan, laen kali no sory for you babe!!!...

yang pelik nyer, aku xpenah lah plak buat org sakit ati ngan aku, org sakitkan ati aku aderlah...

mcm² lah manusia nie, xpaham aku, calar tu agak panjang jugak lah, emmmm... sabar lah wahai hati, nasib baek lah ayah xmarah... klu that dude pancitkan tayar kete aku mmg lah aku cari dye sampai lubang cacing... xpatot buat orgf mcm nie.. klu xpuas atii pon jgn lah smpi m'rosakkan property org laen...

pantang btol klu org dengki² nie... org yg xb'salah jgk yg jd mangsa... T__T
sdey weyh tgk kete kne calar... penat² jage kete sanggup plak org tu buat mcm nie...
sgt² xpatot *__*

xpew laen kali tiada maaf bagi sape yg buat dajal kat aku!!.. marah sangat nie.. aku nie nmpak jer baek tp klu orang dah jolok sarang tebuan mmg lah nak kne.. *__*

YA ALLAH, ampuni lah dosa hambamu ini... bagi lah pengajaran kepada orang yang buat xsenonoh kepada orang yang t'aniaya ini... amin

www.tips-fb.com

Saturday, August 7, 2010

Al-KiSah \(^0^)/

hailaaa..... hidup nie memerlukan tahap sabar yang paling kuat @___@

ikut kan hati, nak jer hentam orang tu ngan bom atom (jgn ader niat jer cik naquiah oii)... sabar jer lah wahai hati...

emmmm.... xper lah, biarlah orang yang buat kite yang penting kite tak kaco orang...

nak cite bende laen lah...


parents aku baru jer balik dr umah sewa aku... hehehehe.. dah sem 5 so nak rase dok kat luar sbb dah 4 sem aku dok kat ostel yg sgt horrible tuh (xmo dok dlm dah @___@)
dok kat luar nie walaupon org kate belanje mahal (duet umah,bil segale mcm, mkn n others thing) tp bagi aku its no such things as belanje mahal... tyme dok luar nie lah aku reti nak bajet duet aku (hahahahaha)... tyme dok dlam ayh aku sgt fenin nak layan kerenah n ragam anak dare dye yg asyik kuar outing jer tiap² mggu (sory yer ayh)

i'm being soooo independent n aku xsuke bile org cakap 'ko boleh lah dok luar, ko org kaye' or 'bapak ko kaye, so xkisah lah klu ko nak dok luar'... hohohohoho.... xder mkne nyer... aku nie bkn ank org kaye tp klu org dah ckp mcm tu aku aminkan jer lah.. mne tahu satu ari nnt aku jd org kaye (amin amin amin ^__^)

bukan mcm nie yer tuan² dan puan²... dok luar nie atas hati sendiri... org kaye or org xberape kaye tu xpenting... klu dah ari² korg gie kuar²) mmg lah cepat pokai... so kesimpulan nyer di sini 'nak makan masak sendiri, nak kuar seminggu sekali (bg m'gelakkan p'baziran (sile elakkan amalan syaitan nie ok guys!!) senang cite jauhkan diri dari pergi b'seronok lah... mcm nie mmg lah cepat giless pokai...

n to those yg cakap dok luar nie m'bazir, u should try to get urself out from ur comfortable zone ok guyss... try dulu baru thu n jangan dok komdem org key (sgt pantang!!)

nie lah kisah nyer knape aku t'sangat lah geram ngan certain people yg suke anggap aku nie as org kaye...

n aku pon sangat lah bengang klu people yg xkenal aku want to judge me... HELLLLLOOOO... i'm not 'sombong, klu org tego baek² aku pon layan lah baek tp klu dah dtg dengan niat xbaek, aku pon layan lah ngan xbaek... (dah lame pendam @___@)



muke aku klu marah bukan mcm nie key.. hehehehe... ^__^

key lah guys.. so lepas nie aku xmo dengar lah bnde² crap nie...
xcube xthu tp jgn lah cube bende² yang bukan² plak, aku mmg sekeh kpla org tu nnt...

sayonara guys.. mau layan jiiwa yang sudah tenang... ^__^

p/s: akibat pendam perasan yang t'lampau sangat...

www.tips-fb.com

Friday, July 23, 2010

DUET!!! @__@

huhuhu... msok ari nie dh 3 mggu kowt xcntact ngan dye... rndu bangat deh @__@

xper² sabar lah wahai hati.. dye xke mane tu.. muhahahaha (dlm hati xder sape yang tahu T__T )

hari nie b'jalan ngan lancar.. kelas habis kol 10 pastu kelas kol 10.30 cancel (hoooreyyyy!!!) gie bandar kuar duet, beli barang sikit (xmakan sbb pose ^__^) pastu pegi beli sweater kaler PINK!! hooyeeyyy!! sgt suke @__@ (jgn marah ye papa IZZ, nnt mama beli kan yg laen, hehehehe.. ^__~)

nak kne cari keje laa.. (m'geluh ~sigh~) hidop nie kne gne duet, hari² duet kuar mcm air.. makan, minum, shopping, minyak kete, mcm² lg, smue kne gune duet...
nak b'jimat mmg lah boley tp mcm² hal nak kne gune duet, buat assignment pon kne gne duet..

nak nyanyi lagu duet²..
Duet DUet dimana kau duet!! duet duet!!.. aku sangat m'merlukan mu!! (dah gile @__@)

PAPA PLEZ GIVE ME MONEY!!!

p/s: papa izz, mama nak duet dr papa nie... pastu jgn lupe smpan duet knduri kawin kiter tau... XD

www.tips-fb.com

Thursday, July 22, 2010

SeSat @__@

hohoho...

ari nie sangat bahagia...
dapat on9 m'gunakan CELCOM BROADBAND dekat DALAM UMAH!!.. buyaaa!!!...

suke suke suke ^__^

mse mule² mmg xboleh nak on9 tp alhamdullilah dapat jugak on9 kat dlam umah..
nnt xder lah m'yusahkan tuan rumah nak kne jge aku ngan mmber aku plak...

tgk topic aku kat atas tu sesat kan..

hehehehe... mmg dalam sejarah lah aku sesat kat KUANTAN nie..

nak d'jadikan cerita.. balik dr kolej td aku ngan mmber umah nak gie kuarkan duet n nak tolong kwn msok kan duet kat ATM bank...

dah settle semua, tyme tok balik sbb dah pkol 5 n tyme nie mmg lah jalan sgt buzy (org balik keje)...

nak d'jadikan cite, mse tu mmber aku kte jalan kanan nie nak pegi KP ngan TERUNTUM..

aku pon agguk lah sbb ngah focus kat jalan (biase lah budak gabra lagi.. hahahaha) @__@

tah mcm mne aku boley lak jalan terus padahal aku kne turn kanan... n terus lah sesat kat dalam bndar KUANTAN yg serba jam tu.. adoyaiii... fenat dok dlm kete (mate dah xlarat dah tyme tu)...

mmg lepas nie aku kne pakai GPS lah kat dalam kete... susah klu sesat nie.. kang memane lak aku pegi... nasib baek lah aku nie pndai bace papan tnde... ngee~

k'simpulan nyer --> janganlah b'angan mase bwk kete ye rakan² yang kusayangi....

b'hati² lah kat jalan raye tu...

www.tips-fb.com

Tuesday, July 13, 2010

SenGaL

huhuhu... aku t'campak kat ceruk kg yg ssg susah nak on9..
masok arinie lbey kurang 5 hari aku xon9...
aiyayayaya... sesgt suke @___@

setakat nie hdop aku ok.. oh btw aku dok kat luar (ceruk kg) #__# tu yg xdpt nak on9

hidop aku:

isnin --> bangun pagi
buat aper yg patot
gie kolej ngan teksi
daftar segala bagai
balik umah sewa
buat keje b'faedah
tito @___@

selasa --> bangun pagi
buat aper yg ptot
gie kolej naek teksi
daftar kelas & koko
balik umah sewa
tgk lappy yg xboley nak on9
tito lg @___@

rabu --> bangun awal pagi
sarapan (mase nie rajin)
gie kolej naek teksi
msok kelas (best sgt kelas sem 5)
mayb buat mcm yg atas sbb sme jer flow..

esok n lusa xdpat lak nak jangka mcm mne p'jalanan hidop..

jmpe lah kite dlam blog laen bile aku smpat nak updated ( tah bile lah aku dpt on9 lg) sob sob sob T__T

~the end~

www.tips-fb.com

Thursday, July 8, 2010

@____@

holla...

ari nie tgh mood swing² (ader dlm kamus ker??? @__@ )

dah 3 hari xdpt tengok TV.. apalah nasib diriku ini.. astro buat hal plak (GERAM!!!)

ok.. kne mulakan hari² yang m'bisankan nie dengan senyuman...



erk..??!! alamak barang lupe nak kemas (kompen kne sound)..
gie settle barang dulu...

daaaa...

www.tips-fb.com

Suka-Suki @___@

video

yang nie Tell Me GoodBye - Big Bang

video

yang nie plak Tell Me Goodbye (english version)

selamat mendengar... @__@

p/s: best giless!!

www.tips-fb.com

Wednesday, July 7, 2010

~SigH~ *___*

haila²... ssh btol lah klu parents hdop zaman 70 n kite hdop zaman 90.. sgt² ssh...
even MUET pon ader yg xthu... @___@

sbenar nyer bukan lah susah cuma susah nak understand jer..

macam kes aku gak.. aku nak 'A' parent aku bagi 'B'
kalau aku nak 'C' lagi lah jauh dyeorg bagi...
sangat² fenin...

xper lah kite go on along jer lah..

mau lepak dulu...

daaa...

www.tips-fb.com

KeNanGan @___@

dah agk lame nak masok kan gmbar nie tp asyk pending jer...

nak cite gak pasal gie cuti kat cameron highland... muahahaha @___@ suke giless kat tmpt tu (dh ader angan² nak pegi honeymoon kat situ) *wink²



dalam p'jalanan nak pegi tu sempat lah tangkap gambar p'mandangan kat luar.. mse bkak tingkap 2 dah stat rse sejuk tau.. brrr... dah lah bawak 1 jer sweater (dalam kpla dah mule nak pegi beli sweater baru) @___@

ermm.. smpi sne dalam pkol 12 lbey gak lah b'tolak dr umah kol 8 lbey.. smpi² jer ibu dah ajk kuar (ingt nak tdo dlu baru kuar) eh lpe plak kiteorg dok kat hotel IRIS (promote skit)

pastu kuar gie taman kaktus *___*



cute x?? ^__~



cantik sgt!! ^__^




yg due org nie adik² aku (adik betol bkn adik angkat)
yg sorg 2 mat bunga n mat skema..
yg lg sorg tu yg kecik skali..

dah ronda² pegi plak ladang strawberry.. paling penting makan strawberry coklat!!! wargh!! sgt² heaven.. tp xder gmbr mse mkn strawberry coklat T___T



gmbar nie amek kat intenet jer.. hehehe ^___^

pastu balik n tdo jap malam plak pegi pasar malam.. borong sakan lah kat sne.. bli teddy lah, bntal strawberry lah, mcm bdk² kan.. hehehehe...

then balik lah hotel n tdo...selamat mlm -___-''

pagi esok nyer pegi m'rayap cari teh strawberry (idea ibu) penat jln²...

ermmm... smbung story esok lah, mummy panggil tgk kek coklat plak (sdap nyer)..

daaaa.... ^__~

www.tips-fb.com

Wednesday, June 16, 2010

M.A.L.A.S *___*

aduh.. malas nyer nk edit blog..

rase xde semangat pulak nak edit...

nanti lah ea org edit...

hahahaha...

gambar pon xhabis upload lagi...

nie nak pegi meronda dulu...

insyaallah malam nanti lah org sambung...

daaa....

www.tips-fb.com

Tuesday, June 8, 2010

My LiFe ^___~

Yahoooo!!!!
ari nie cuti kat cameron highland...
dh lame gak xpegi so bile dah beso nie baru lah nak b'jalan balik ke sini..

sampai² tros check in msok jer bilik.. brrrrrr!!! cjok gile..

oklah nak solat.. jap lagi nak pegi jalan²...

daaaaa....

www.tips-fb.com